Brainbox Technology

Η BrainBox Technology είναι η μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα και Κύπρο κατασκευής και εγκατάστασης συστημάτων αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων διαθέτοντας ήδη διεθνή παρουσία και εξαγωγικό χαρακτήρα.

Τα συστήματα κοινοχρήστων ποδηλάτων της BrainBox διατίθενται υπό την εμπορική ονομασία EasyBike και αποτελούν την πλέον σύγχρονη και διαδεδομένη λύση δημοσίων ποδηλάτων που συναντά κανείς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με την χρήση του συστήματος EasyBike μπορεί κάποιος να παραλάβει ένα ποδήλατο από έναν από τους σταθμούς ενοικίασης που βρίσκονται στην πόλη, να το χρησιμοποιήσει για όσο χρόνο επιθυμεί και να το επιστρέψει σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς ενοικίασης. Η παραλαβή και επιστροφή του ποδηλάτου γίνεται με ειδική ηλεκτρονική κάρτα που διατίθεται στους πολίτες ή με πιστωτική κάρτα. Και φυσικά με την βοήθεια της τεχνολογίας χωρίς να απαιτείται η παρουσία ανθρώπου.

Η ανάπτυξη των συστημάτων EasyBike ξεκίνησε το 2008 ενώ η πρώτη εγκατάσταση  πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το 2010 με 100 ποδήλατα και 8 αυτοματοποιημένους σταθμούς ενοικίασης. Σήμερα το δίκτυο πόλεων με τεχνολογία EasyBike περιλαμβάνει 10 Ελληνικές πόλεις - Αθήνα, Κερατσίνι, Καρδίτσα, Καβάλα, Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Ναύπακτο και Γύθειο, ενώ η μεγαλύτερη εγκατάσταση του συστήματος έχει πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία της Κύπρου όπου από τον Οκτώβριο του 2011 λειτουργεί ένα αυτόματο σύστημα EasyBike με 330 ποδήλατα και 27 σταθμούς ενοικίασης στην μείζονα περιοχή της πρωτεύουσας της Κύπρου. Το λογισμικό του συστήματος EasyBike ήδη εξάγεται σε Ολλανδία και Βέλγιο.

Τα συστήματα EasyBike είναι πιστοποιημένα κατά ISO 9001:2008 και διακρίνονται για την απλότητα, την ασφάλεια και την ευκολία χρήσης τους. Συνδυάζουν την τεχνολογική αρτιότητα ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής όπως RF-ID και NFC με περιβάλλον διεπαφής κατάλληλο για να εξυπηρετήσει όλες τις κατηγορίες χρηστών, συνδρομητές και περιστασιακούς.

Με την χρήση του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων EasyBike αντικαθίστανται οι μικρές μετακινήσεις που θα γινόταν με το αυτοκίνητο, το taxi ή το λεωφορείο, με την χρήση ενός ποδηλάτου.

Η μόλυνση της ατμόσφαιρας στις πόλεις και το κυκλοφοριακό, αποτελούν δύο από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα, στις οποίες οι σύγχρονες κοινωνίες καλούνται να δώσουν λύσεις. Τα συστήματα κοινοχρήστων ποδηλάτων μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο ως μέρος μιας ευρύτερης λύσης. Αν και τα άμεσα αποτελέσματα από την χρήση τους μπορεί να μην αρκούν μπροστά στην παγκόσμια έκταση του προβλήματος,  ωστόσο οι αρχές της χρήσης του ποδηλάτου και η διάδοση των πλεονεκτημάτων του, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη ενός πράσινου αστικού τρόπου μετακίνησης. 

Με το ποδήλατο μπορείτε να εξερευνήσετε και να γνωρίσετε την πόλη, τα αξιοθέατα και την αγορά έχοντας επιτέλους χώρο και χρόνο για στάσεις.

Το EasyBike είναι χρήσιμο γιατί είναι εκεί όταν το χρειάζεσαι, και σου επιτρέπει να μετακινηθείς στον προορισμό σου στον μισό χρόνο από ότι μέχρι σήμερα.

Πηγαίνει σε μέρη που δεν πηγαίνει το αυτοκίνητο και είναι ο φθηνότερος τρόπος μετακίνησης στην πόλη.  Είναι οικολογικό γιατί μετακινείσαι εξοικονομώντας ενέργεια και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.  Είναι υγιεινό γιατί γυμνάζεσαι ενώ μετακινείσαι, χάνεις βάρος και διατηρείσαι σε φόρμα.

Είναι μοντέρνο γιατί το έχουν υιοθετήσει όλες οι σύγχρονες πόλεις και διασκεδαστικό γιατί μετακινείσαι και χαίρεσαι με την διαδρομή σου όσο ποτέ άλλοτε.

Η νέα εποχή στην πράσινη μετακίνηση έχει όνομα EasyBike.

Share this

ΕΤΑΙΡΟΙ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΔΕΙΚΤΕΣ

CO