Calpak

Η Calpak, είναι η πρώτη εταιρία σε όλη την Ευρώπη, που πέτυχε να κάνει εμπορική επιτυχία τη χρήση της ηλιακής ενέργειας, για το οικιακό ζεστό νερό χρήσης. Από το 1976, όταν και ιδρύθηκε από την BP, η Calpak έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 200.000 ηλιακά συστήματα σε Ελληνικά νοικοκυριά. Αυτό την καθιστά αναμφισβήτητο ηγέτη της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα.

Σήμερα η Calpak, έχοντας εκσυγχρονίσει την παραγωγή της και τη λειτουργία των τμημάτων έρευνας & ανάπτυξης και ποιοτικού ελέγχου, διανέμει με μεγάλη επιτυχία τα προϊόντα της σε πολλές σημαντικές παγκόσμιες αγορές, όπως αυτές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Αμερικής κ.α.

Η φιλοσοφία μας είναι, να σχεδιάζουμε και να εξελίσσουμε τα προϊόντα μας με πρώτο γνώμονα την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους, απόδοσης και διάρκειας. Έτσι, η αγορά ενός Calpak αποτελεί μία σίγουρη επένδυση.

 

Κύρια Προϊόντα Calpak

A.  Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, βασικά μέρη των οποίων είναι η δεξαμενή και ο ηλιακός συλλέκτης. Η καλή απόδοση και μακροζωία του συστήματος εξαρτάται κυρίως από την τεχνολογία του ηλιακού συλλέκτη και την ποιότητα της δεξαμενής.

Θερμοσιφωνική δεξαμενή

1. Επισμάλτωση τύπου direct κατά DIN 4753/3 για εξαιρετική αντοχή στο χρόνο και απόλυτα υγιεινό νερό
2. Μόνωση από οικολογική πολυουρεθάνη 45kg/m3 για ζεστό νερό όλη την νύχτα
3. Νέο design προσαρμοσμένο για εγκατάσταση σε κεραμοσκεπές και ταράτσες.

Συλλέκτης επιλεκτικός

1. Απορροφητής από full plate επιλεκτική επιφάνεια 0,4mm high-selective TINOX (e<3,5%), multi-fin,με συγκόλληση ultrasonic.
2. Προφίλ διπλού τοιχώματος για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη μόνωση.
3. Πρεσαριστή κατασκευή και ειδικό άθραυστο τζάμι υψηλής διαπερατότητας.

Συλλέκτης σωλήνων κενού (vacuum)

1. Απορροφητής τύπου U-pipe με επιλεκτικούς σωλήνες κενού.
2. Εσωτερικά πτερύγια χαλκού με συγκόλληση ultrasonic για καλύτερη μετάδοση θερμότητας.
3. Παραβολικός ανακλαστήρας από αλουμίνιο ειδικής ανοδίωσης για εκμετάλλευση της διάχυτης ακτινοβολίας.

 

B. Τα κεντρικά ηλιακά συστήματα (βεβιασμένης ροής) είναι η νέα εφαρμογή για την ηλιακή θερμική ενέργεια της οικίας σας. Τα τρία κύρια μέρη του είναι: οι ηλιακοί συλλέκτες ( επιλεκτικοί ή vacuum), η δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού νερού (boiler), η αντλία και το σύστημα κεντρικού ελέγχου (solar station).

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των κεντρικών ηλιακών συστημάτων είναι:
1. Υψηλότερη απόδοση λόγο καλύτερης μεταφοράς της θερμικής ενέργειας από τον συλλέκτη στο boiler χάρη στη λειτουργία της αντλίας.
2. Εξασφάλιση ανεξάντλητου καυτού νερού όλο το 24ωρο χάρη στην έξυπνη λειτουργία του συστήματος ελέγχου και της μεγάλη αποθηκευτικής δυνατότητας του boiler.
3. Διακριτική εγκατάσταση με καλή αισθητική που σέβεται την αρχιτεκτονική του σπιτιού σας καθότι οι συλλέκτες «ξαπλώνουν» πάνω στην κεραμοσκεπή ή τοποθετούνται σε χαμηλό ύψος στην ταράτσα, ενώ η δεξαμενή εγκαθίσταται στο μηχανοστάσιο.

 

Γ.  Μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις ηλιακής θερμικής ενέργειας.

Η εξέλιξη του τμήματος μεγάλων κεντρικών συστημάτων, για ξενοδοχεία και βιομηχανίες , σε ξεχωριστό κλάδο με διακριτή δομή, εξασφαλίζει την καλύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της αγοράς.

Η εταιρεία μας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και υλοποιεί το κάθε έργο που θα της ανατεθεί από την αρχή (προμελέτη) ως το τέλος (παράδοση και εγγύηση) με πλήρη υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Η Calpak μπορεί και προσφέρει την οικονομικότερη λύση γιατί έχει κάθετη παραγωγή όλων των απαραίτητων προϊόντων, δικό της τμήμα μελετών και σχεδιασμού καθώς και συνεργεία εγκατάστασης και συντήρησης

Share this

ΕΤΑΙΡΟΙ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΔΕΙΚΤΕΣ

CO