Ιωάννης Μ. Αλμπαντάκης κ ΣΙΑ Ομόρρυθμη Εταιρεία

Η Cretan Olive Mill είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρά παράδοση στην παραγωγή και εμπορία ελαιολάδου. Από το 1866, η οικογένεια Αλμπαντάκη, με παραδοσιακούς μποξάδες και ζωήλατα πιεστήρια άλεθε τις σοδειές των χωριανών και η καλή τους φήμη σταδιακά προσέλκυσε και άλλους παραγωγούς από την ευρύτερη περιοχή. Το ελαιουργείο με τα χρόνια εφοδιάστηκε με εξοπλισμό ο οποίος βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας και το 2012 η οικογένεια προχώρησε στην κατασκευή ενός σύγχρονου εμφιαλωτηρίου για την τυποποίηση του ελαιολάδου, το οποίο καλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές της ευρωπαϊκής ένωσης και τα υψηλά κριτήρια ποιότητας του παγκόσμιου συμβουλίου ελαιολάδου.

Στόχος της εταιρείας είναι η εξαιρετική ποιότητα, η εκλεκτή γεύση και η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων της, μέσα από το πάντρεμα της παράδοσης και της καινοτομίας. Η εταιρεία διαθέτει μεγάλη σειρά εξαιρετικών παρθένων, παρθένων, βιολογικών και αρωματικών ελαιολάδων σε διάφορες συσκευασίες. Σε Ελλάδα και εξωτερικό έχουν παρουσιαστεί εμπορικά brands στην αγορά τα οποία έχουν βραβευτεί για την ποιότητά τους. Η πιο πρόσφατη βράβευση έρχεται από το διεθνές ινστιτούτο γεύσης και ποιότητας ITQI, το οποίο τίμησε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρητικοί Ελαιώνες» με το βραβείο ανώτερης γεύσης, δίνοντάς του 2 αστέρια, κάτι το οποίο αποτελεί σημαντική αναγνώριση της εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας του ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία με τα χρόνια έχει αποκτήσει εξωστρέφεια και αυτό φαίνεται από την πορεία των πωλήσεών της στο εξωτερικό. Διαθέτει τα προϊόντα σε 30 χώρες εντός της ευρωπαϊκής ένωσης, άλλα και εκτός. Οι εξαγωγές για το έτος 2012 ανέρχονταν σε 270.000€, το 2013 σε 520.000€, το 2014 σε 875.000€, ενώ το 2015 έχουν ξεπεράσει τα 4.000.000€.

Όραμα της Cretan Olive Mill είναι η προώθηση της κρητικής διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο και η συνύφανση των προϊόντων της με την εξαιρετική ποιότητα που αρμόζει στα ελληνικά προϊόντα. Από το 2006 η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από την TUV Austria με ISO 22000, IFS, BRC, KOSHER, HALAL καθώς και με πιστοποιητικό παραγωγής εμπορίας και εμφιάλωσης βιολογικών προϊόντων και προϊόντων ΠΟΠ από την ΔΗΩ και από την AGROCERT αντίστοιχα.

Φιλοσοφία της εταιρείας είναι ότι «Το λάδι που προσφέρουμε στον καταναλωτή είναι αυτό που τρώμε στα σπίτια μας και προσφέρουμε στα παιδιά μας».

Share this

ΕΤΑΙΡΟΙ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΔΕΙΚΤΕΣ

CO