Κεφαλάς-Σπάρτη Α.Ε.

Στη Λακωνία, κοντά στην αρχαία Σπάρτη και τον ποταμό Ευρώτα, στους πρόποδες του Πάρνωνα, βρίσκεται ο οικισμός Κεφαλάς. Στα εύφορα εδάφη του, έκτασης 6.000 στρεμμάτων σε υψόμετρο 400 μέτρα κάτω από άριστες κλιματολογικές συνθήκες καλλιεργείται η ελιά με τεχνικές που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον, χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε χημικού. Η στροφή προς τη βιολογική καλλιέργεια ξεκίνησε το έτος 1995 και για την καλύτερη παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων συστάθηκε αποκλειστικά από τους παραγωγούς-βιοκαλλιεργητές, η εταιρία Κεφαλάς - Σπάρτη Α.Ε.

Πρωταρχικό σκοπό και μέλημα της εταιρίας αποτελεί η πιστή εφαρμογή των τεχνικών και μεθόδων βιολογικής γεωργίας σε όλα τα σταδία της παραγωγικής διαδικασίας (καλλιέργεια ελαιόδεντρων χωρίς τη χρήση χημικών φαρμάκων και λιπασμάτων, μάζεμα του ελαιοκάρπου με παραδοσιακό τρόπο, έκθλιψη σε χαμηλές θερμοκρασίες, συσκευασία, αποθήκευση και διάθεση στην κατανάλωση υπό συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο).

Η εταιρία και τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τον κανονισμό (Ε.Κ.) 834/2007 και από το 2002 σύμφωνα με τα πρότυπα National Organic Program USDA και BIO SUISSE. Επιπλέον η εταιρία έχει πιστοποιηθεί για την εγκατάσταση και εφαρμογή του συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2000 και του συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005 καθώς επίσης και με το πρότυπο IFS Food Standard.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο εκπληκτικό αποτέλεσμα της παραγωγής άριστης ποιότητας βιολογικών προϊόντων, καθιστώντας την εταιρία πρωτοπόρο στο χώρο της.

Share this

ΕΤΑΙΡΟΙ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΔΕΙΚΤΕΣ

CO