Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τις παγκόσμιες Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής

Ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου, η διαδικασία διαβούλευσης για τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο υπό την αιγίδα του UNEP FI (Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον).

Οι Αρχές αποτελούν τον νέο οδηγό των τραπεζών στο δρόμο για τη χρηματοδότηση της αεροφόρου ανάπτυξης και στην ανταπόκριση των αναγκών της κοινωνίας, όπως αυτές εκφράζονται από τους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs) και τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν μια από τις 28 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη του UNEP FI, που εργάστηκαν από τον Απρίλιο του 2018 για να συντάξουν τις Αρχές και να διαμορφώσουν το πλαίσιο δέσμευσης.

Η επίσημη τελετή υπογραφής των Αρχών θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο Πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και παρουσία του Γενικού Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών κ. Antonio Guterres. Στην κεντρική αυτή εκδήλωση θα παραβρεθούν δεκάδες τράπεζες που θα υπογράψουν τις Αρχές, μεταξύ των οποίων και η Τράπεζα Πειραιώς.

Share this

ΕΤΑΙΡΟΙ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΔΕΙΚΤΕΣ

CO